BeActive

'Het wordt me weer een avondje vannacht, vannacht! Tri Movere heerst met al haar praal en pracht. De waalstad komen wij vandaan, we zijn niet te verslaan. Tri Movere, ALTIJD BOVEN AAN!'
123BeActive.jfif

BeActive is een organisatie die vooral werkt met kinderen met een aan autisme verwante stoornis en/of kinderen met a.d.h.d./gedragsproblemen. In eerste instantie werden kampen georganiseerd waaraan iedereen kon deelnemen. Na meerdere vragen vanuit het speciaal onderwijs, is ervoor gekozen om ook kampen speciaal voor kinderen uit andere doelgroepen te organiseren. Destijds zijn ze in overleg met de NVA (de Nederlandse Vereniging voor Autisme) gestart met het organiseren van kampen voor kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum. Later zijn daar ook kampen voor kinderen met a.d.h.d. en/of gedragsproblemen aan toegevoegd. 

In 2003 is BeActive gestart met weekendopvang op parken van Center Parcs en Landal: geen opvang in een instituut, maar op een kindvriendelijke locatie. Een aantrekkelijk programma voor kinderen waar ze met plezier aan kunnen deelnemen, waardoor de thuissituatie even tot rust kan komen. Meer informatie over deze vorm van opvang kunt u vinden onder "weekendopvang".


Medewerkers

Meer dan 100 professionele begeleiders werken bij BeActive. Zij zijn gediplomeerde MBO, HBO en universitair geschoolde mensen. Ook hebben zij studentbegeleiders. Die zijn bezig met een relevante pedagogische opleiding op HBO of universitair niveau en zitten minimaal in het tweede jaar. De begeleiders worden gecoacht en waar nodig aangestuurd door onze coördinatoren. Een coördinator heeft veel ervaring met de doelgroepen waar BeActive mee werkt, ook in moeilijke situaties. Hij/zij is eveneens het aanspreekpunt voor ouders/verzorgers. De coördinatoren worden weer aangestuurd door onze algemeen coördinator.


Doelgroep

BeActive staat open voor elke hulpvraag van iedereen. Echter, de hieronder benoemde doelgroepen passen in het "standaard" programma.

Onze doelgroepen zijn:

  • Normaal tot hoogbegaafde kinderen met een stoornis binnen het autistisch spectrum in de leeftijd van 6 tot en met 20 jaar, ingedeeld in een passende leeftijdgroep.
  • Kinderen met a.d.h.d./gedragsproblemen in de leeftijd van 6 tot en met 20 jaar, ingedeeld in een passende leeftijdgroep.